Steek je hand eens uit

Het valt mij op dat tegenwoordig bijna geen fietser m/v meer zijn/haar hand uitsteekt bij het afslaan. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en ouderen amper.
Ik ben zelf ook niet de meest brave fietser die er is, maar steek wel m’n hand uit als ik afsla. Kleine moeite voor diegene die achter me rijdt. Waarom deze duidelijke manier om van richting veranderen niet toepassen? Waarom degenen die achter je rijdt (ik dus ook) vol in de remmen te laten gaan en half acrobatische bewegingen te laten maken om jou te ontwijken?

Ook als automobilist is het prettig als ik weet waar je heen wil. Als ik jou aanrij heb ik er zeker weten slapeloze nachten van.

Hoe meer ik dit mee maak, hoe sterker ik de overeenkomst zie in de maatschappij; we steken steeds minder onze handen uit. Naar een ander, bijvoorbeeld de vluchtelingen. “ze zoeken het zelf maar uit”. Ook deze uitspraak kan je zowel in het verkeer als in het dagelijks leven. Op de snelweg moet iedereen net wat eerder zijn dan jij. En dus gooien we de auto voor de ander, knipperlicht amper in gebruik. En wie er wat van zegt krijgt de grote bek. Nee… jij bent verkeerd bezig! En je weet het ook! En dan ben je 10 seconden eerder op je bestemming. Ben je nu gelukkig? Kom op! Wacht rustig je beurt af om in te voegen. En zet je knipperlicht aan.

Oja en als je dan je hand uitsteekt of je knipperlicht aanzet.. kijk dan ook even over je schouder. Beetje jammer als ik net bezig ben met inhalen en ineens vol moet remmen.

Steek je hand eens uit… op de fiets/ in het verkeer maar ook in het dagelijks leven. Help eens een ander!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: