Lichtpuntjes

Regelmatig hoor ik van mensen die ik spreek of die ik al coach dat ze hun leven best goed voor elkaar hebben en toch een beetje de dagen afdraaien.
Heel veel mensen geven aan wat te missen. Die extraatjes. Die de dag net even leuker en fijner maken. Kleine dingen.

Nu is dit iets wat ik ook erg herken van de afgelopen jaren toen niet alles even prettig ging zoals ik graag wilde. Om de positiviteit er in te houden en te behouden ben ik gaan nadenken wat voor mij die dingen dan zouden kunnen zijn.
Om te beginnen paste ik de beltoon van mijn telefoon aan. Elke keer als ik werd gebeld klonk “don’t worry be happy”. Dit zorgde er voor dat ik elk gesprek vrolijk begon! Op het moment dat ik merkte dat dit me echt beïnvloedde ben ik gaan bedenken wat ik nog meer kan doen.

De dag beginnen en als het kon eindigen met deze kleine dingen. Ik noem ze lichtpuntjes. Expres ook geen punten. Klein. En toch van grote betekenis.

Dus ik paste de wekker in mijn telefoon aan. Zo begon de dag met een nummer dat ik heel fijn vind.
Hang eens wat foto’s op op verschillende plekken in huis.
Van mensen die veel voor je betekenen. Of van een vakantielocatie.
Of juist van een locatie waar je heel graag heen zou willen gaan. Zo denk je er elke dag even aan.

Plaats een inspirerende of motiverende afbeelding op je telefoon als vergrendelscherm en een ander als startscherm (als dit kan uiteraard).
Iemand die ik al een tijdje regelmatig spreek wil heel graag zwemmen met dolfijnen. Om hieraan te blijven denken heeft ze in haar huis veel kleine dolfijntjes en lampjes. Als het goed is gaat haar droom dit jaar in vervulling.

Als je een nummer hebt waar je heel blij van word zet dit dan ook op je telefoon. Zo kan je elk moment dat je wil hier naar luisteren.
Zelf heb ik een filmpje van een van mijn favoriete vakantieplekken met een Italiaans lied er onder op mijn telefoon. Elke keer als ik dit zie denk ik aan de keren dat we daar waren en hoe fijn dat was.

In 2020 ben ik zoals eerder aangegeven, van plan om van Rome naar Brindisi te fietsen en elke keer als ik mijn fiets verder opbouw, foto’s bekijk of een stuk van de route (beter) heb gemaakt denk ik aan deze uitdaging waar ik heel veel zin in heb. Hiernaast heb ik een Italiaanse radiozender aanstaan.

Als je wil afvallen en een bepaald kledingstuk (weer) wil passen, hang dit dan op zodat je elke dag motivatie krijgt om voor dit doel te gaan.
Koop een geurtje dat je ergens aan doet denken of gewoon een heerlijke geur afgeeft.
Kijk op youtube naar filmpjes over dat speciale onderwerp.
Wat kan je zelf nog bedenken?
Geniet van je lichtpuntjes!

En kom je er nog niet uit? Neem dan contact met me op, ik wil je er graag bij helpen.

Sander
#liveyourdream

2 gedachten over “Lichtpuntjes

  1. Hallo genieter,
    Op 15 april vertrek ik in Brindisi op de fiets richting Apeldoorn.
    Als ik je dan ergens tegenkom zal ik zwaaien. Goede levensfilosophie.
    Fred

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: