Even fietsen

Gisteren heb ik weer getraind op mijn fiets. 93km gereden als training voor mijn rit volgend jaar over de Via Appia.

Zo’n fietsrit is niet meer dan omkleden, bidon vullen, fiets pakken en weg rijden , toch?
Nou…
Voor mij is bovenstaande soms ook alles inderdaad. Maar meestal niet.

Sowieso ga ik hoogst zelden zomaar “even fietsen”. Als ik ga mountainbiken zorg ik dat ik een route kan rijden waarin ik mijn vaardigheden zo goed als allemaal kan trainen. Klimmen en dalen, bochten, houding, remmen etc.. Wanneer ik op mijn andere fiets wil gaan rijden ben ik toch al gauw 4u weg. Dit betekend dat ik het bijvoorbeeld wel uit moet komen als ik mijn zoon van school moet halen. En als ik ’s avonds nog les moet geven wil ik genoeg energie over hebben ook.

Hiernaast hou ik het weer in de gaten. Hier heb ik 3 verschillende apps voor (ik had er 4). De voorspellingen van deze apps vergelijk ik met elkaar en aan de hand daarvan bepaal ik welke route ik rijd, welke kleding in aan doe en hoeveel drinken ik mee neem. Bij twijfelachtig weer kijk ik tijdens het fietsen nog een paar keer naar deze apps en pas indien nodig mijn route aan.

Uiteraard controleer ik mijn fiets ook. Bandenspanning, versnelling, remmen en dat soort dingen. Mocht ik tijdens het fietsen wat horen ratelen, rammelen of wat ook dan zorg ik dat ik dit zsm repareer of afstel.
Verder zorg ik er voor dat de fietscomputer waar de route op staat, deze pas ik eventueel nog aan, is opgeladen en zeer regelmatig neem ik ook een camera mee dus die moet ook ook opladen zijn.

De dag voordat ik ga rijden probeer ik zoveel mogelijk rust te houden. Dat lukt wat minder als ik moet werken. Rust betekend niet de hele dag op de bank zitten, wel kalm aan en weinig dingen doen.

Ook let ik heel goed op mijn voeding. Dit doe ik sowieso al en de dagen voor ik wil gaan rijden nog meer. Sinds ik de documentaire The Game Changers heb gezien heb ik mijn voeding nog meer aangepast. Hierdoor kan ik nog beter trainen en heb ook veel minder spierpijn en herstel veel sneller dan voorheen.

Sowieso ga ik elke dag op tijd naar bed. Ik probeer elke nacht 8u slaap te kunnen nemen. Gezien ik in de zorg werk en ook slaapdiensten draai is dit niet altijd mogelijk. Uitgerust wakker worden is al een goede start van de dag, laat staan als ik nog ga fietsen.

Dus zomaar fiets pakken en rijden.. voor mij is het iets meer 😉

Sander
#liveyourdream

2 gedachten over “Even fietsen

  1. Mooi geschreven hoe je je voorbereiding doet op je fietsen, maar vooral ook je lichaam.

    Welke weerapps gebruik je?

    Op di 15 sep. 2020 09:34 schreef Live your dream :

    > Liveyourdream.nu posted: ” Gisteren heb ik weer getraind op mijn fiets. > 93km gereden als training voor mijn rit volgend jaar over de Via Appia. > Zo’n fietsrit is niet meer dan omkleden, bidon vullen, fiets pakken en weg > rijden , toch?Nou…Voor mij is bovenstaande soms ook alle” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: