Manier van aanpakken

Begin deze maand fietste ik in m’n eentje 672 km in het spoor van de Via Appia. Van Rome naar Brindisi dwars door Italië. Ik wist wat me te wachten stond.
Hier had ik me goed op voorbereid. Goed getraind, de fiets voor geprepareerd, spullen voor aangeschaft en zelfs het weer had ik bestudeerd.

Elke dag had ik een andere bestemming. Het doel van die dag. Dat moest ik halen. Anders liep de hele planning in het 100.
Het was niet altijd makkelijk. Tegenslagen en onverwachte obstakels moesten genomen worden.
Door eerdere opgedane ervaringen kwam ik verder. Soms betekende dat, dat ik even moest stilstaan. Even goed ademhalen.
Trots zijn op hoe ver ik gekomen was. Genieten dat ik dit aan het doen was. En de focus weer op waar ik heen ging. Langzaam verder. Soms letterlijk stap voor stap. Af en toe nam ik een langere pauze. Even energie op doen. Er waren ook zeker momenten dat het heel makkelijk ging. Dat ik fluitend aan het fietsen was. Geen vermoeide benen had.

Het einddoel heb ik dan ook gehaald. Doordat ik het op deze manier aanpakte. Het doel voor ogen hield.
Ook door te bedenken wat als… zo was ik mentaal voorbereid op verschillende scenario’s. Wanneer het even zwaarder werd of moeilijker ging toch doorzetten. Niet doelloos ploeteren en energie verspillend doorgaan maar vanuit rust. Focussen. Kijken waar ik was. Kijken naar waar ik heen ging.
En wanneer het genomen pad niet toegankelijk was kijken hoe ik toch verder kon komen.

In bovenstaande zie ik veel paralellen met het zakenleven. Ik kom hier graag (een verhaal) over vertellen, op kantoor, tijdens de eerstvolgende netwerkbijeenkomst of een business event, aan een team, vereniging of bijvoorbeeld om een klas jongeren mee te inspireren.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met me op. Dan komen we samen vast tot iets moois!

Sander
#liveyourdream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: